Instagram

29 Temmuz 2015 Çarşamba

Akşam hafif Meksika yemeği – 122 Kkal/100g

Porsiyon (802 gram=1/2):  Kkal 978,82; Protein 50,18 g; Yag 51,24 g; Karbonhidrat 84,05g

Servis: 2 porsiyon
Zaman: 25 dakika






Bu möhafta sonu akşam yemeği olarak idealdir! Kalorisi yüksek, fakat hafta sonu biz 2 oğün yiyoruz ve spor yapıyoruz, böylece kalorileri yıkmış oluyoruz ve istisna olarak bazen küçük Meksikaya ‘gidiyoruz’. Gerçekten çok pratik hızlı ve sıra dışı tariftır!

Mönü:
1)       Çili (Chili) sos
2)       Avokado sosu
3)       Salsa sosu
4)       Lavaş cipsi / mısır ‘taco’ cipsi


1) Çili sos – 84 Kkal/100g



Porsiyon (1/2 = 325g):  Kkal 373,72; Protein 29,90 g; Yag 16,79 g; Karbonhidrat 27,91g
       
      Malzemeler:
·        Kıyma az yağlı 250g
·        Meksika kırmızı fasulyesi 1 kavonoz (215g süzme ağrılık)
·        Sogan 1 büyük baş (150g)
·        Konserve Kırmızı Meksika fasuliyesi
·        Doğranmış domates 2 tane (200g)
·        Domates püresi 3 yk (50g)
·        Biber salçası 1 yk (20g)
·        Baharatlar: kırmızı tatlı/acı biber, pul biber, tuz
       










Yapılışı:
1) Kızgın yapışmaz tavada kıymayı ufalarak 2-4 dakika soteleyin, sonra ince doğranmış soğanı ekleyin, kısık ateşte papağı kapatarak 5 dakika kadar kavurun.
2) Meksika fasulyesi süzüp ve biraz yıkayıp tavaya ilave edin. Ayrıca domatesleri, püresini, salçayı ve baharatları ekleyip karıştırıp aynı şekilde 15 dakika pişirin.


2) Avokado sosu – 154 Kkal/100g

Porsiyon (1/2 = 250g):  Kkal 384,5; Protein 13,43 g; Yag 30,15 g; Karbonhidrat 17,10g
       
      Malzemeleri:
·        Avokado 1 eri boy/ 2 ufak boy, çekirdek alınmış, soyulmuş (200g)
·        Süzme yoğurt (250g)
·        Light mayonez (50g)
·        Baharatlar: pul biber, karabiber, tuz
       Yapılışı:
1) Avokado içi çatalla iyice ezin.
2) Bütün malzemeyle pürüsüz kıvamına kadar güzelce karıştırın.


3) Salsa sosu – 21 Kkal/100g

Porsiyon (1/2 = 161g):  Kkal 34,7; Protein 1,27 g; Yag 0,34 g; Karbonhidrat 7,06g
       
       Malzemeleri:
·        Domates cherry (koktel) 12 tane (300g)
·        Maydonoz 5-7 dal (20g)
·        Tuz
       Yapılışı:
1) Domatesi ufak ufak kesin, maydanozu incecik kıyın.
2) Bütün malzemeleri tuzla karıştırın.


4) Lavaş cipsi - 286 Kkal/100g

Porsiyon (1/2 = 65g):  Kkal 185,9; Protein 5,59 g; Yag 3,97 g; Karbonhidrat 31,98g
       
      Malzemeler:
·        Tam buğday lavaşı 2 tane (130g)
·        Baharatlar
       Yapılışı:
1) Lavaşı istediğiniz cips şeklinde kesin.
2) Biraz su ile ıslatıp baharatları serpin.
3) Yapışmaz yağsız tavada her iki tarafa kızarıncaya kadar kurutun. Veya 200 derece daha önce ısıtılmış fırında 3-5 dakika kadar kurutun.


Servis için hazırlanmış soslar derin kaselere koyun, cipsleri soslara batırarak zevkle yiyin!

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder