Instagram

30 Temmuz 2015 Perşembe

Fırında light çıtır patates / Fırınlanmış çıtır patates dilimleri - 96 kkal/100g

1 Porsiyon (250 gram):  Kkal 240,00; Protein 6,00g; Yag 1,20g; Karbonhidrat 54,30g



Servis: 2 porsiyon
Zaman: 50-60 dakika


Patates!!! Kim sevmez ki!!! Bu kök sebzesi gerçekten yanlışlıkla suçlanır! Çig halinde bu sebzenin kalorisi oldukça düşük, sadece 64/100g!! Evet! Patates kızartması yağda pişirme yönteminden dolayı çok yüksek kalorili ve fazla yağlı yemeğe çeviriyor. Patates püresini ve bildiğimiz fırın patatesini yaparken aynı şekilde çok fazla kremayı, tereyağını, zeytinyağini ve yağlı sütü eklenir. Bu sebebiyle patates çok kalorili ve zararlı yemek olarak biliniyor.
Fakat haşlanmış, buharda pişmiş ve fırınlanmış patates leziz ve faydalıdır! Doğru baharatları, onu yakışan gıdaları ve pişirme tekniklerini secerseniz patatesin güzelliğini ve faydasını ortaya çıkartırsınız!
Bu da size bir örnek tarifim olsun!
Benim eşim o kadar sevdi ki! Sürekli fırın patatesini yapalım diyor!

Malzemeler:
Patates 600 g
Baharatlar 10 g (kirmizi pul biber, tatlı kırmızı toz biber, köri, kekik/fesleyen/biberiye; biraz muskat, tuz tadına göre)

Başlatalım:
1) Fırını 190C ısıtın.
2) Patatesi iyice yıkayın, kabuğunu soyulmadan havluyla kurutun, ve her birini yarım ay şeklinde sekize bölün.
3) Patatesleri geniş bir kabına koyup üzerine baharatları serpip elleriyle karıştırın, her dilim komple baharatlarla kaplansın diye özen gösterin. Sonra her dilimi kabuk tarafıyla altına gelecek şeklinde fırın tepsisinde dizin.
4) Fırında 50-60 dakika pişirin.
5) Sıcakken et/tavuk/balık yemeği ile garnitür olarak servis edin. Veya bir akşam farklı dip sosları hazırlayıp arkadaşlarınızla cips yerine atıştırmalık olarak  deneyin!

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder