Instagram

29 Temmuz 2015 Çarşamba

Yengeç salatası - 76 kkal/100g

1 Porsiyon (565 gram):  Kkal 429,18; Protein 31,59g; Yag 17,22g; Karbonhidrat 35,13g





























Servis: 1 porsiyon
Zaman: 5 dakika + yumurta haşlaması 10 dakika

Benden bir tane daha doyurucu salata alternatifi! Yengeç bacakları benzersiz aromayı katıyor. Yumurta ve yoğurt bizim protein ihtiyacımızı karşılaşıyor. Salatalık ve yeşillik fresh tadı veriyor. Sıcak yaz günlerde akşam yemeği olarak süper bir secenektir. Ayrıca dilerseniz bir meze olarak sofranıza katabilirsiniz!

Malzemeler:
Yumurta L-boy haşlanmış 2 tane (120g)
Yengeç bacakları 150g
Salatalık 1 tane orta boy 150g
• Tatlı mısır 80g
Süzme yogurt 1 yk (30g)
Yoğurt yarım yağlı 1,5% 2 yk (30g)
• Yeşillik (dereotu/ maydonoz/fesleğen) 1 yk (5g)
• Tuz






Başlayalım:
1) Yumurtaları haşlayın, soğutun ve soyun.
2) Yumurtayı, salatalığı ve yengeç bacaklarını küçük küp şeklinde doğrayın.3) Yeşillik hariç bütün malzemeler bir kabında karıştırın.
3) Yeşillikle süsleyip ana yemek olarak servis edin!

Afiyet olsun!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder