1 Porsiyon (202gram=1/2):
Kkal 259,90; Protein 54,28g; Yag 4,37g; Karbonhidrat 0,92g
Servis:
2 porsiyon
Zaman: 15 dakika
Klasik
sporcu yemeği! Tavuk göğüsü fazla pişirmemek lazım, yoksa çok sert ve kuru
olur. Ben Tost makinesinde yapıyorum, çok çabuk, pratik ve sulu oluyor. Fakat
ızgara tavada da olabilir.
Bu kadar küçük yemek miktarında o kadar protein vardır! Bu yüzden de
spor yapan için en önemli gıdalardan biri.
Mutlaka tüketti!
Malzemeler:
• Tavuk göğüsü 2
tane orta boy (460g)
• Baharatlar: tuz, karabiber, kırmızı biber, pul biber vs..
• Zeytin yağı fırçada (5g)
|
Başlayalım:
1) Öncelikle tavuk göğüsünü kalın
tarafında biraz kesip kitap gibi açın, ve hafifçe vurun. Biraz tuzlu suda
buzdolabında 6 saat kadar beklettin.
2) Her tarafı fırça yardımıyla yağlayın ve
baharatlayın.
3) Kızgın ızgarada pişirin. Tost
makinesinde kapalı şeklinde ben 7 dakika pişiriyorum. Izgara tavasında her
tarafta 5er dakika pişirin.
4)
Sıcakken bol salata, çorba veya sebze yemeği ile servis edin!.
Afiyet olsun!
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder