Instagram

18 Ağustos 2015 Salı

Izgara tavuk bonfile - 128 kkal/100g

1 Porsiyon (202gram=1/2):  Kkal 259,90; Protein 54,28g; Yag 4,37g; Karbonhidrat 0,92g


Servis: 2 porsiyon
Zaman: 15 dakika

Klasik sporcu yemeği! Tavuk göğüsü fazla pişirmemek lazım, yoksa çok sert ve kuru olur. Ben Tost makinesinde yapıyorum, çok çabuk, pratik ve sulu oluyor. Fakat ızgara tavada da olabilir.
Bu kadar küçük yemek miktarında o kadar protein vardır! Bu yüzden de spor yapan için en önemli gıdalardan biri.
Mutlaka tüketti!

Malzemeler:  
Tavuk göğüsü 2 tane orta boy (460g)
Baharatlar: tuz, karabiber, kırmızı biber, pul biber vs..
Zeytin yağı fırçada (5g)


Başlayalım:
1) Öncelikle tavuk göğüsünü kalın tarafında biraz kesip kitap gibi açın, ve hafifçe vurun. Biraz tuzlu suda buzdolabında 6 saat kadar beklettin. (Göğüs başı 1/2 tatlı kaşığı tuz). Daha sonra alıp iyice kağıt havlı ile kurutun.
2) Her tarafı fırça yardımıyla yağlayın ve baharatlayın.
3) Kızgın ızgarada pişirin. Tost makinesinde kapalı şeklinde ben 7 dakika pişiriyorum. Izgara tavasında her tarafta 5er dakika pişirin.
4) Sıcakken bol salata, çorba veya sebze yemeği ile servis edin!.

Afiyet olsun!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder