Servis: 9 porsiyon
Zaman: 30 dakika + dinlendirme süresi
Bugün
misafirimiz var! Bursa'dan canım arkadaşımız geliyor! Demek ki tatlı yiyeceğiz!
O
da sporcu ve yiyeceklere dikkat ediyor, bu yüzden tatlı ağar olmaz. Light
versiyon 'Magnolia tatlısı'nı yapmaya karar verdim. Sizinle de paylaşmak
istiyorum. Hafif, sütlü, yumuşak, çok sevebilecek bir tat!
Magnolia
tatlısı ile bizi eniştemiz Bülent geçen hafta sonu tanıştırdı. O çocukları
için sık sık yapar, onlar da bu durumdan inanılmaz mutlu, çok seviyorlar!
Ben
tabii ki tarifin üzerine birkaç değişiklik yaptım daha hafif olsun diye.
Çünkü orijinal tarifinde krema var, daha fazla şeker, normal bisküvi, çikolata
sosu...
Bence
hiç fena olmadı! Hatta artık sürekli bu tarifi uygularım ;)
Malzemeler:
• Süt yarım yağlı 1 litre
• Yumurta sarısı 1 tane (20g)
• Şeker 1 türk kahve
fincanı (90g)
• Un tepeleme 2 yk (30g)
• Pirinç unu tepeleme
2 yk (30g)
• Buğday
nişastası tepeleme 2 yk (30g)
• Vanilin 1 paket
(5g)
• Muz 2 tane büyük
boy (290g)
• Kakao 1 yk (15g)
• Light
bisküvi yeşil&mavi 1 paket (50g)
|
Başlayalım:
1) Nişastayı küçük kasede 1 yk sütle iyici karıştırın.
2) Bir tencereye sütü, unları, eritilmiş nişastayı, yumurta sarısını,
şekeri, vanilini koyup orta ateşe alın ve bir tel çırpıcı yardımı ile sürekli
karıştırarak yoğunlaşıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın.
3) Muzları soyup uzunlamasına 4-5 şerit olarak kesin. Uygun kabına (veya porsiyonluk kuplara) muz şeritlerini taban olacak şeklinde dizin.
4) Bisküvi
açmadan poşette iyici ezin ve muzların üzerine yarısı kadar serpin.
5)
Daha sonra üzerine hazırlanmış olduğu muhallebiyi boşaltın.
6) Kakaoyu
ve kalan bisküvi kırıntılarını hazır tatlı üzerine serpip buzdolabına kaldırın
ve birkaç saat beklettin.
Afiyet olsun!
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder