Instagram

14 Ağustos 2015 Cuma

Light 'Magnolia tatlısı' / Magnolia puding - 112 kkal/100g

1 Porsiyon (167gram=1/9):  Kkal 188,75; Protein 5,34g; Yag 3,15g; Karbonhidrat 34,23g





Servis: 9 porsiyon
Zaman: 30 dakika + dinlendirme süresi

Bugün misafirimiz var! Bursa'dan canım arkadaşımız geliyor! Demek ki tatlı yiyeceğiz!
O da sporcu ve yiyeceklere dikkat ediyor, bu yüzden tatlı ağar olmaz. Light versiyon 'Magnolia tatlısı'nı yapmaya karar verdim. Sizinle de paylaşmak istiyorum. Hafif, sütlü, yumuşak, çok sevebilecek bir tat!
Magnolia tatlısı ile bizi eniştemiz Bülent geçen hafta sonu tanıştırdı. O çocukları için sık sık yapar, onlar da bu durumdan inanılmaz mutlu, çok seviyorlar!
Ben tabii ki tarifin üzerine birkaç değişiklik yaptım daha hafif olsun diye. Çünkü orijinal tarifinde krema var, daha fazla şeker, normal bisküvi, çikolata sosu...
Bence hiç fena olmadı! Hatta artık sürekli bu tarifi uygularım ;)

Malzemeler:  
Süt yarım yağlı 1 litre
Yumurta sarısı 1 tane (20g)
Şeker 1 türk kahve fincanı (90g)
Un tepeleme 2 yk (30g)
Pirinç unu tepeleme 2 yk (30g)
Buğday nişastası  tepeleme 2 yk (30g)
Vanilin 1 paket (5g)
Muz 2 tane büyük boy (290g)
Kakao 1 yk (15g)
Light bisküvi yeşil&mavi 1 paket (50g)

Başlayalım:
1) Nişastayı küçük kasede 1 yk sütle iyici karıştırın.
2Bir tencereye sütü, unları, eritilmiş nişastayı, yumurta sarısını, şekeri, vanilini koyup orta ateşe alın ve bir tel çırpıcı yardımı ile sürekli karıştırarak yoğunlaşıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın.
3) Muzları soyup uzunlamasına 4-5 şerit olarak kesin. Uygun kabına (veya porsiyonluk kuplara) muz şeritlerini taban olacak şeklinde dizin.
4) Bisküvi açmadan poşette iyici ezin ve muzların üzerine yarısı kadar serpin.
5) Daha sonra üzerine hazırlanmış olduğu muhallebiyi boşaltın.
6) Kakaoyu ve kalan bisküvi kırıntılarını hazır tatlı üzerine serpip buzdolabına kaldırın ve birkaç saat beklettin.

Afiyet olsun!




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder